Baking Paper Bags / Vrećice od papira za pečenje

Baking Paper Bags



Sjećate li se kad sam morsku sol miješala sa ružmarinom i limonovom koricom?
Ako je odgovor "Ne", link je ispod donje slike.
Ako je odgovor "Da" - idemo dalje :)

Sea Salt with Rosemary and Lemon /  Morska sol sa ružmarinom i limunom

Kad sam dobila punu kutiju svježe odrezanih vrhova (i to mladih izdanaka) ružmarina,
nisam znala što bih s njima.
A onda sam se sjetila ovog recepta sa Pinteresta.
Napravila sam čudo toga, nekoliko velikih tegli.

Moj je plan bio upakirati tu sol 
i poklanjati je našim gostima pri odlasku iz Pansiona.


Ali, upakirati u što?
Znala sam da ne želim ništa najlonsko, ništa plastično,
ali da bude higijenski i da se ljudi ne plaše upotrijebiti tu sol 
kad je jednom odluče otpakirati i staviti u hranu.

Izbor je pao na papir za pečenje.




Najobičniji papir za pečenje treba:

1) presavinuti na željenu dimenziju i izrezati
2) preklopiti




3) prošiti rubove mašinom za šivanje

(Jeste li znali da se papir za pečenje može sasvim fino šiti?
Pritom se ne para, niti gužva.)




4) preokreniti

(Papir će se sada malo izgužvati,
ali to baš daje čar vrećici.)




5) rub preklopiti jednom
6) pa još jednom, da bude uduplo




7) bušačem za običan papir izbušiti rupe po želji




8) napuniti vrećicu solju




9) izrezati odgovorajuću duljinu konopa ili neke vrpce po želji
10) pripremiti ceduljicu, izbušiti rupicu

(Moja ceduljica je bila obostrana, služila je  kao visit-karta;
isprintala sam sve podatke vezane za Pansion.)



11) provući konopac kroz rupice, privezati ceduljicu i napraviti mašnicu




12) ako ima prilike za samoreklamu, iskoristiti je :)




13) uživati u krasnom mirisu i ugodno iznenađenim licima gostiju





U ovakve vrećice možete stavljati i domaće mješavine čajeva,
suho voće,
razne suhe ili svježe trave,
začine,
domaće kekse ili  kolačiće...

Ceduljica može biti i neka poruka,
čestitka,
fotografija...

Može biti mali poklon od srca za rođendane,
blagdane,
ili tek tako...

Svašta može biti...



Comments

  1. Baš je sladak i koristan poklončić, vjerujem da su gosti bili oduševljeni :)

    ReplyDelete
  2. Odlicna idea draga, sigurno cu je iskoristiti. A stop we poklona gostima tice, fenomenalno smisljeno, sigurno te nece zaboraviti I svima ce pricati I stalno ce dolaziti. Sjajno!!! :-D

    ReplyDelete
  3. Genijalna ideja Ana, tako jednostavno, a izgleda fantasticno. Ja sam uvijek za "manje je vise" :)

    ReplyDelete
  4. Nisam znala da papir za pečenje može da bude tako lep :-)
    Svidjaju mi se vrećice, ali i recept sa krompirom bih baš volela da probam. Savršeno...

    ReplyDelete
  5. hvala, drage moje... ponekad se može napraviti odličan poklončić sa materijalima koje imamo pri ruci, a na koje ne obraćamo pažnju :)

    ReplyDelete
  6. Odlična ideja, nisam ni pretpostavljala da se ovaj papir može i šiti!

    ReplyDelete
  7. super si se sjetila!
    papir ovako izgužvan baš dobro izgleda.
    i jesi dala već koju vrećicu gostima, šta kažu?

    ReplyDelete
  8. ove vrećice na slikama su samo jedan dio onoga što sam napravila, imala sam jako puno mirišljave soli i sve sam potrošila. poklončić se gostima jako svidio, vjerujem da će mnogi iskoristiti tu sol za kuhanje. a mene je iznenadio miris ružmarina! mislim, znam kako ružmarin miriše, ali ovo je bilo nešto savim drugačije. da li zato što je to sve skupa malo odstajalo, ili sam ja to sebi umislila ili.... kako sam vrećice držala na šanku, cijeli je prostor mirisao prekrasnim slatkastim mirisom, vrlo ugodnim.
    vrećice su uživo još ljepše, pergament je malo zgužvan, ali to mu daje ne ljepoti, konop baš paše na sve to - jedino što nisam napravila je da malo "postaram" papir na kojem sam printala kartice, on je nekako iskakao. ali, pošto je to zamišljeno da se koristi kao visit karta, može proći :)
    za dogodine već imam neke nove ideje!
    pozz

    ReplyDelete
  9. Odlična ideja!:)Nisam znala da se papir za pečenje može tako lijepo sašiti...

    ReplyDelete
  10. Super ideja! Može poslužiti i za čaj...

    ReplyDelete
  11. Opet ja, želela sam da probam sebi da napravim i ovu lepotu jer obožavam začine. Sada imam problem, kupila sam morsku so i ruzmarin, ali krenuli su sa nekim zabranama da kora limuna nije za jelo, ne smem da je koristim... Zanima me da li bi možda nešto drugo moglo da bude kao zamena jer sad ne znam šta da radim. Ne pada mi ništa na pamet. Ili da sačekam limun koji nije toliko problematičan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kao što sam napisala u postu o pravljenju ove začinske soli, koristila sam isključivo provjereni limun, dakle, domaći, netretirani, nešpricani. Samo takav koristim za jelo.
      Da bi limun uzgojen kod kuće uspio, potrebno ga je špricati insekticidima protiv buha i sličnih napasnika. Tada je lijep, velik. Ako se ne šprica, tada je malen i kržljav. E, takav je moj - malen, ali neotrovan. Ako imaš kakav provjeren izvor, nabavi takav limun. I kod nas je bila zabrana korištenja nedeklariranog limuna. U tom slučaju je bolje preskočiti korištenje limuna u ovom receptu, nego unositi otrov u jelo i organizam, malo po malo. Mislim da će ti ova sol biti jako ukusna i mirisna i bez limunove korice. Ionako sam je i ja sama stavila malo, nedostatak limuna neće ništa posebno utjecati, ružmarin će biti glavna aroma i to je to.
      Ugodan rad ti želim! I javi kako je ispalo :)

      Delete
  12. super ideja, stvarno si maštovita :D

    ReplyDelete

Post a Comment

Komentari su više nego dobrodošli! Your comments are very very welcome!