Mickey & Minnie Mouse costumes / kostimi za maškare

Halloween, maškare, Carnival, karneval
Mickey & Minnie Mouse costumes
Mickey & Minnie Mouse


Ovo mi je jedan od dražih kostima, bio mi ga je gušt i crtati i praviti. Nastao je u mojoj glavi, ali su u izvedbi sudjelovale i mame i tete iz vrtića. Zamislite cijeli vrić u pokladnoj povorci :)

This is one of my favorite costumes. I enjoyed imagined and making it. It was born inside my head, but it was made in kindergarden with many Moms and kindergarden teachers. Imagine all those Mickies and Minnies walking along side by side in Carnival procession :)


Za ovaj kostim potrebno je sašiti hlače sa  botunima za Mikija, suknjicu i mašnu za  Mini, napraviti im uši, cipele i repove.                   Treba se još nabaviti crna majca ili dolčevita, crne tajice ili guste hulahopke, te jedne tanje (ali jeftine) hulahopke od kojih se radi kapa (kao što je prikazano u postu Pierrot, tužan klaun). Eto, uopće nije komplicirano!                              Hlače su napravljene bez tura (kao da su ih krojila djeca, da ušparamo na materijalu), suknjica u polukrug.
For this costume you should make/sew some pants with buttons for Mickey, skirt and hair bow for Minnie, some ears, shoes and tails for both of them.                                                               Then you should have some black shirt or turtleneck and black tigths, and a pair of cheap leggings for a cap (just like I had explained in post Pierrot, The Sad Clown costume).
Mickey's pants were tailored very simple (so we don't use much fabric) and Minnie's skirt was cut as semicircle.

Koristili smo spužvu debeli 2 cm od koje smo izrezali oblik za cipele, uši, botune i repove. Uši smo još dodatno izrezali (kako se vidi na slici) da bolje prijanjaju uz glavu.
We used foam 2 cm thick to cut out some shoes, ears, buttons and tails. We cut ears some more (as shown in the picture) so they fit head better.



E, onda je došlo na red bojanje!
Obojale smo botune i cipele žutim pigmentom (uz dodatak malo vode) za Jupol (kao što sam već pisala kod Pingvina) i stavile da se suše.

Now, it is time to dye!
We dyed buttons and shoe shapes with yellow pigment (his primary use is to tone white base paint for inside walls, I wrote about that in my post about Penguins costume, we mixed this pigment with little bit of water just to get as much paint as possible) and let them dry.


Onda smo sa crnim pigmentom obojale uši i repove. Pigment je isto malo razrijeđen.

Kad su se uši osušile, ručno su se prišile za kapicu od najlonki. Rubovi ušiju se moraju malo zaobliti  škarama, da bolje izgledaju.
Then we dyed ears and tails with black pigment. This pigment was mixed with water as well.
When ears were dry, we handstitched them to the cap made out of lady's pantyhose.
Ears should be trimmed a little with scissors so they become more round, to look better.



Također se i botuni za Mikijeve hlače moraju dotjerati škarama. Oni su se na hlače zaljepili pištoljem za plastiku.
The buttons for Mickey's pants should be rounded with scissors, as well. They were attached with glue gun.


 
Mikijev rep se posebno mora dotjerati, jer on ide od debljeg ka tanjem. Jednostavno rečeno, mora biti pravi mišji!
Mickey's tail sould be trimmed and rounded carefully because it goes from thicker to thiner. It should look just like real mouse tail!

Put some elastic band in waist line and at the bottom of the trousers!

A sad cipele!
Krajevi se ručno prišiju, sa donje strane se zašije lastik, tako da ne "pleše" na nozi, rubovi se malo zaoble i to je to.
And shoes!
The edges are handstitched, some elastic band from the bottom, trimmed and rounded a little, and that's it.

 
Pošto nisam nabavila crveni materijal sa točkicama za Miniinu suknjicu (jer smo pazile na troškove), odlučile smo naljepiti točkice izrezane is samoljepljive tapete i na suknjicu i na mašnicu.

Since I didn't get red fabric with white polkadots for  Minnie's skirt (we had a budget to consider), we decided to cut some polkadots out of adhesive (wall)paper - for the skirt and the bow.





Bio je sunčan dan, ali su Mikiji i Minice svejedno bili dobro obučeni ispod crne majce.
 K'o pravi mali natovljeni mišići!
It was sunny day then, but yet all Mickeys and Minnies were well dressed underneath black shirt. They looked like well fed little mice!





P.S. I mame su bile obučene!
P.S. Moms got to dress up as well!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
Check out some more handmade costumes that I have made so far:



These costumes were featured at:

Featured on Pinkapotamus


made in a day



Thank you!!


Comments

  1. Neću da ti kažem da je kostim super, jer to već znaš. Verujem da ti je bilo zabavno sprovoditi u delo ideju koja je vrlo zahtevna, ali isto tako je i zabavno raditi u društvu. Verujem da ste svi uživali i u radu i u rezultatima rada, tim pre što su Miki i Mini junaci našeg detinjstva.

    ReplyDelete
    Replies
    1. točno, današnja djeca ih ne poznaju toliko kao mi u djetinjstvu. a raditi u društvu je brže i slađe, naravno.
      "kad se male ruke slože, sve se može"

      Delete
  2. I ja sam jednom šivala identičan, ali za dva Mickeya. Bio je to, što kažeš, jedan od dražih. Jedino nisam ovako navlake za cipele napravila, već sam upotrijebila stare papuče, one u obliku životinja, i napravila im komplet navlake. Ovo tvoje rješenje mi izgleda bolje i jednostavnije.

    ReplyDelete
  3. Predivne ideje i realizacija,bravo.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hvala ti ,miki, drago mi je da ti se sviđa tvoj imenjak :)

      Delete
  4. Sada i ja želim biti Minnie za maškare :))

    ReplyDelete
  5. The yellow plump shoes are to die for! You look so happy in the pictures <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. That's because I wanted to be Minnie since I was a child :)
      And that's why I try to make my kids' dreams come true, at least with Carnival costumes.

      Delete
  6. You are too crafty! Thanks for sharing at Sweet Saturday!

    ReplyDelete
  7. Wow! You've made such a great work. My son is a huge fan of Mickey Mouse. I didn't dare to sew him a costume... May be later ;)
    I stopped by thanks to the linky ;) I hope you'll stop by my blog too
    Cheers

    http://ellecrafts.blogspot.com

    ReplyDelete
  8. Dear Ana,

    Your blog is beautiful and full of inspiration. This Mickey and Minnie mouse costumes is my favourite too but the other customes are also beautiful.

    ReplyDelete
  9. Pitanje: gdje si kupila korišzenu spužvu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. spužve debljina 1 cm, 2 cm, pa i više možeš kupiti u ovo vrijeme godine u skoro svakom dućanu sa materijalima za šivanje i u dućanima sa bojom. ima je i u brodomerkuru, npr. uvijek je dimenzija 1x2 m, cijena spužve debljine 1 cm je u rasponu od 29 do 33 kn, ona od 2 cm je nešto skuplja. ako je hoćeš bojati pigmentom, koje možeš kupiti u svakom dućanu bojom u bocama od 100 ml, razrijedi pigment sa vodom u omjeru 2:1 u korist pigmenta, pa i 1:1, ovisi što točno radiš. ako imaš kakvih pitanja, pošalji mi email preko mog profila.
      pozz

      Delete
    2. Preslatki kostimi divni tutorijali i ja sam unukici šila Mini Maus kostim za 4. rođendančić http://jaca57.blogspot.com/2014/01/mini-maus-kompletic-za-rodjendan.html puno tutorijala sam pogledala na netu, dosta su mi pomogli, ali veliki problem je bio pronaći adekvatan dezen za ovu prigodu.

      Delete

Post a Comment

Komentari su više nego dobrodošli! Your comments are very very welcome!