Fondant (ticcino) torta
Fondant Cake |
Proljeće je tu, ali me sve više podsjeća na jesen.
Kiša pada, pada, dani su tmurni,
nisam imala normalnog danjeg svjetla da slikam ovu tortu.
Spring is here, but it feels more like autumn.
Rains falls all the time, days are gloomy,
I couldn't get any decent day light to capture this cake.
Napravila sam fondant prema Calinom receptu:
I made this fondant according to this receipe:
Šteta što se ne vidi prava boja torte.
probala sam slikati sa blicom pa bez blica, pa sa nekim posebnim efektima,
pa sa upaljenim svjetlom, pa sa ugašenim...
ali niti jedna slika nije prikazala nježno zelenu nijansu ovog fondanta.
Is a pitty that you can't see the real color of this cake.
I tried to take a photo with flash on, then off, then with some special effects,
then with light on, then with lights off...
but none of the photos shows gentle, pastel shade of green.
Pošto mi je ovo bio prvi pokušaj na području fondanta, jako sam zadovoljna.
Since this was my first fondant ever, I am very happy with the result.
Naravno, nisam baš bila previše spretna, pa sam neke nedostatke prekrila listićima.
Of course, I was not so handy making it, so I camuflaged some errors with little leaves.
What do you think of it?
Slika nema mane, ne brini, kao ni torta. Smazala bih je sa sve nedostacima i da nisu prikriveni listićima!
ReplyDeleteMislim da je odlično! Nedostatci nisu od značaja, ja jedem bez problema torte sa manama. :)
ReplyDeletehvala, cure, pozvane ste na tortu!
ReplyDeleteSvaka, svaka čast!!! Ma super je ispala! Baš ti je donila malo proljeća :)
ReplyDeleteCute cake with a spring feel! Good job on your first fondant, I have never tried it before. I am sure the cake tasted great too! :)
ReplyDeleteAna, thanks for joining in the cake extravaganza. Cheers
ReplyDeleteJa sam oduševljena !!!
ReplyDeleteA ti ako nisi zadovoljna - slobodno je prosledi meni, pa ti sebi pravi drugu :)))) Meni je ona bez greške !!!
I samo da ti kažem da su listići S A V R Š E N I !!!
:)))
ReplyDeleteDivna mentol-zelena boja, a vjerujem da je i sama torta:))
ReplyDeleteTo samo ti vidiš mane :) Meni izgleda savršena, malo umjetničko djelo! Iako mi se niti ne sanja što je to fondant, moram sad odmah ići pogledati :)
ReplyDeleteZnam tacno koja je zelena,bez brige super je ispala. Njami....a ukus? mogu samo da zamisljam.I usput srecan ti rodjendan i blogorodjendan sa zakasnjenjem ...obicno ne kasnim ali izdao me komp. :* :* :*
ReplyDeletePravi prolećni dizajn torte. Margarete...Ti nisi spretna....hmmm...
ReplyDeleteAko ti je prvi put ovakav (po meni bez mane), sta onda mozemo posle da ocekujemo? :)
ReplyDeletetoliko pohvala.... nema druge, moram ga opet umjesiti!
ReplyDeletesvima hvala!
romantična torta :) ma super ti je ispalo za prvi put, ja greške ne vidim :)
ReplyDeleteThis looks like a yummy cake but almost too pretty to eat! I love your linkups this week - thanks for joining in :)
ReplyDeleteSarah @ A Cat-Like Curiosity
Thanks so much for posting this lovely looking cake. It gives me inspiration for my next party! Linking up withe Super Handmade Sundays
ReplyDeleteEmma
http://www.studioemmakaufmann.blogspot.com/
Ispala je stvarno odlično :)) Još par puta napravi i onda ćeš i sama biti zadovoljna! Mislim da te super ide!
ReplyDeleteHvala draga Ana sto si i mene spomenula.Mnogo sam srecna sto si uradila ovako lepu tortu.Ako samo hoces da ti bude ravnija,moras da je poravnjas nozem i ako ti ispod nije fil,buter kremom(secer i buter)pa namazes koru,poravnjas,pa stavis fondan.On se lepo zalepi.Ja imam jednu staru peglu koja mi zato sluzi umesto oklagije ,ima veliku ravnu povrsinu i teska je i polako prelazim preko fondana sa svih strana.Tako on bude gladak.Mali savet za milu blogerku.:)))
ReplyDelete