Nagrada od CreativaCale



Blog nagradica od CreativaCale :)
Stvarno je prekrasna ova obitelj sova!

Hvala ti, Slavice, na nagradi
Rado ću odgovoriti na tvoja pitanja.




1. Koliko vremena vam oduzima blogovanje?
Ne toliko koliko ponekad poželim. Količina utrošenog vremena ipak ovisi o mom slobodnom vremenu, pa i o tome o čemu pišem. Ako imam neki post sa puno fotografije, onda mi ipak treba kojih 2 sata da smanjim slike na 600x800 px, da stavim svoj potpis, promjenim ime slici, da ih učitam u post, pa opišem svaku sliku riječima i sl, nađem potrebne linkove itd itd.
Ali, radije bih radila sve to x 100, nego prala suđe, na primjer

2. Jeste li stekli drage ljude kroz javljanje i komentarisanje?
Jesam, definitivno i te kako! Sa velikim brojem se skoro pa redovno „čujem“ na FB, to mi skroz uljepša i popravi dan. Volim konsktruktivne komentare, pozitivnu energiju, prijateljske savjete. I ludiranje.

3. Da li bi voleli lično da upoznate blogere koje pratite?
O, da! Svi blogeri koje pratim su za mene izvor inspiracije, voljela bih i uživo vidjeti i njihove radove, ali i njih same. Ne bih ne nikako razočarala.

4. Kakve blogove volite, a kakve ne?
Volim kreativne blogove, dakle i šivanje i crafting i heklanje i bojanje i ljepljenje i ukrašavanje i slikanje i sve tako. Volim čitati i blogove o hrani, pogotovo o kolačima, velik broj recepata sam probala napraviti.

5. Zbog cega ste poceli da blogujete?
Kao mala sam pisala dnevnik, baš o svemu što mi se događalo i o svemu što sam radila. Poslije srednje škole sam prestala pisati, taj je period trajao dosta dugo, a onda sam otkrila neke domaće blogere, oduševila se njihovim kreacijama i odlučila početi pisati o onome što ja radim. Blog shvaćam kao neku vrstu osobnog dnevnika; tu su moji radovi, dio moje osobnosti, mojih razmišljanja. Ima tu i šivanja i kolača i ručkova, dakle, osve ono što me zaokuplja u mom realnom životu.

6. Da li sami sredjujete blog ili imate pomoc?
Sama sređujem svoj blog, malo po malo. Još ne znam kako bi finalno trebao izgledati. Znam samo da je načičkan i da mu treba svježi, prozračan izgled kao što to imaju neki blogovi kojima se divim, ali kad sam jednom probala to isto, nije mi se činio kao MOJ blog, pa sam se vratila na staro. Neke sam postavke vidjela kod drugih, neke su moja ideja, sve u svemu, dobro se osjećam kad ga otvaram i čitam.

7. Dajete li rado savete ili odgovore na pitanja?
Pa, dajem, ako me netko pita za savjet. Inače, kod davanja savjeta sam malčice rezervirana jer nisu svi ukusi isti, a iskrenost može biti upakirana zavist.
Rado dajem odgovore na pitanja ako, naravno, znam odgovoriti. Moj muž za mene kaže da sam rođeni blefer, zato se nastojim ne praviti previše pametna. Ja sam početnik u mnogim stvarima, a ono za što mislim da znam raditi – postoje i oni koji to puno bolje rade. Dakle...

8. Volite li da komentarisete sta vam se svidja i koliko ste iskreni u tome?
Nastojim se ne šaliti preotvoreno jer se to može različito protumačiti. Ipak se mi ne poznajemo tako dobro. Svatko voli lijep komentar i sigurno je post postavio radi pozitivnih feedback-a , ne da mu se netko ruga ili sl.
Već sam napisala što mislim o iskrenosti. Ne vjerujem u nju.

9. Po kom kriterijumu se vracate nekom blogu?
Kad prepoznam način rada koji meni odgovara i  radove za koje bih najradije da su moji.
Zatim mi je važan odnos prema čitateljima, a vrlo vrlo važan mi je i ton postova, odnosno, humor. Kad me nešto zabavi, nasmije, onda se redovno vraćam po još.

10. Kada bih vas pitala za savet, da li bi mi odgovorili?
(Pitanje glasi: Posto sam svastar, sta mislite u cemu sam dobra vise nego u ostalom ako bih resila da nesto od stvari koje znam da radim i probam da unovcim?)
Cale, mene su oduševile one mekane, šivane knjige koje si napravila unucima. To je nešto što bi mogla dalje razviti.
Onda, tvoje kreativne torte sa fondant figurama! Savršeno za dječje rođendane.
Ja bih se, na tvom mjestu, usredotočila na djecu, njima se svako malo nešto kupuje, pa zašto to nešto ne bi bilo neka rukotvorina?
Ako sam išta naučila od svoje djece, to je da svi vole, bez obzira na dob i spol, personalizirane stvari – jednostavo vole vidjeti svoje ime na jastuku, dekici, majci, knjizi, kapici, zidu sobe, rođendanskoj torti  itd. Osjećaju se posebno kad znaju da je netko to napravio isključivo samo za njega/nju.
Eto, to bi ti bio moj savjet :)

Slavičina pitanje proslijeđujem dalje,
svima koji na njih žele odgovoriti i malo se zaigrati :)

Čitamo se! 




Comments

  1. Jako lepe sovice :)
    Drago mi je što sam naučila po nešto o tebi. Zadivilo me koliko pažnje posvećuješ fotografijama za blog. Žao mi je što ne veruješ u iskrenost. Što se komentara tiče, ja sam digla prašinu, komentar treba da bude pristojan, a ja smatram da pohvala nekog rada u koji je uložen trud i dobra volja, nikada ne može biti neiskrena.
    Kiss!

    ReplyDelete
    Replies
    1. drago mi je što si tu. pročitala sam tvoj zadnji post, probala ostaviti komentar, ali nisam uspjela. to mi se događa u zadnje vrijeme.
      pozitivan komentar se lako prepozna. drago mi je što na blogovima koje pratim prevladava baš ta atmosfera.

      Delete
  2. O još nešto o tebi, i odlična si osoba i sama se slažem sa ovim zadnjim da djec treba poticati na rukotvorine, to i treba da cijene
    lp Klaudija

    ReplyDelete
  3. Sovice su stvarno prekrasneeeeee!! A i ti. :)

    ReplyDelete
  4. Znači...ne veruješ mi kada ti kažem da si majstor za pravljenje maškara !?
    E,.... sad si me stvarno razočarala :))))))))) Verovala ili ne ti jesi majstor i čik neka neko kaže drugačije. E tako !!!
    Čitam ove tvoje odgovore na pitanja i razmišljam kako bi bilo dobro da sam prva odgovorila na Slavicina pitanja, jer će ovako izgledati kao da sam prepisala :)))) Moraću da budem baš kreativna, po ovom pitanju ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. postoji iskrenost i "iskrenost".
      tebi vjerujem sve što mi kažeš :) i ostalima u blogosferi, samo mi ponekad idu na živce "preiskrene" osobe koje sretnem tu i tamo, pogotovo mimo ovog pozitivnog okruženja. znam da me razumiješ

      Delete
  5. Hvala ti draga moja na tim divnim odgovorima i predlozima za rad.Deca su monja ljubav i volim sve što se njih tiče.Doobro ću raymisliti o tvom predlogu.HVALA ti.Ljubac

    ReplyDelete
  6. Potpuno se slažem za šivene dečje knjižice koje Cale odlično ume da napravi..I mene su oduševile...Hvala što si me opet zabavila svojim odgovorima;))..i čestitam za osvojenu nagradu!:)

    ReplyDelete

Post a Comment

Komentari su više nego dobrodošli! Your comments are very very welcome!