Uskršnja torta sa sirom / Easter Cheesecake

Uskršnja torta sa sirom
Easter Cheesecake

Dan za danom, 
tjedan za tjednom
i prođe mjesec ipo dana od zadnjeg posta.




Pošto smo u velikim poslovima,
ovaj Uskrs će biti nešto manje popraćen,
ali to se ne odnosi na raznobojna jaja, piliće, zečiće 
i slična stvorenja koja smo porazbacali po kući
da malo ublažimo osjećaj bauštele oko nas.

U nedostatku vremena za eksperimentiranje sa nekim novim receptima,
odlučila sam se za isproban kolač kojim sam jako zadovoljna,
a čiji sam recept našla na čaši Dukatovog milerama.





Trostruki užitak od Ksenije G. iz Labina

Sameljite 250 g keksa pa dodajte 50 g mljevenog badema, 6 žlica šećera, 50 g  maslaca i žlicu amaretta. Rukom  izradite dok se smjesa ne spoji, pa stavite u kalup za tortu. Dnom čaše zagladite i poravnajte smjesu te stavite 5 min u zagrijanu pećnicu na 200°C. Zatim smanjite na 170°C i pecite još 3-4 min. Štapnim mikserom izmiksajte 500 g svježeg sira da postane kremast, dodajte 4 jaja, 2 žlice šećera, žlicu meda i sok od jednog cijelog limuna, pa još kratko miksajte. Smjesu prelijte preko pečene podloge i vratite u pećnicu na 170°C oko 20 minuta. Izmiksajte 400 g milerama, 3 vrećice vanilij šećera i 2 žlice šećera i prelijte preko pečenog kolača, te vratite u još toplu pećnicu i ostavite dok se pećnica ne ohladi. Spremite u hladnjak i ostavite nekoliko sati da se krema stisne.




 Gnijezdo i jaja su napravljeni od ostatka fondanta od nekog prošlog rođendana.
Fondant je rađen prema Calinom receptu,
obojan je Dr. Oetker prehrambenim bojama u gelu.


Dino i ja smo se dobro zabavili dok smo valjali fondant među dlanovima 
da dobijemo ovakav jajast oblik  :)





Što se kod vas sprema ove godine?






Comments

  1. nisam uopće mislila da je ovo torta, predivno izgleda, a vjerujem i da je odličnog okusa, a što s etiće fondana, nikako se ne usudim da ga radim, čini mi se preteško za mene, al eto do jednog dana..
    Ja letam ovih dana,jedva pristižem sve što sam zamislila, opet nekako brzo polagano, zaboravljam stvari ma sve u stilu kao uvijek ..
    Puno te pozdravljam i želim sve najljepše za ove uskršnje blagdane! ..

    ReplyDelete
  2. Ja zamalo krenula da te tražim..gde si, bre, ti? ;)))
    Uglavnom, iako usput (između radova), vratila si se u punom sjaju s ovom slatkom kreacijom...Predivno izgleda. Srećni praznici!

    ReplyDelete
  3. Savršeno izgleda, a verujem da je i ukus..mmmm!
    Kod mene se ne sprema ništa specijalno, važno je da su jaja spremna.

    ReplyDelete
  4. Da ne beše naslova, nema trika da bi provalila da je torta. EXTRA je !!!
    A,stvarno si se nešto pritajila u poslednje vreme. Reci tamo tvojima, da i ovde nekim tvojma treba malo tebe. Šta su te stegli ? Vratićemo te ! ;)))))

    ReplyDelete
  5. Jako lijepo!
    Kod mene klasika ko i kod vecine!, Jaja, šunka...

    ReplyDelete
  6. Ovo mi deluje fantastično i jako ukusno! I mi smo u akciji pripreme i trudimo se, isto kao i ti, da sve bude što šarenije i veselije. Dekoracija ti je predivna!
    Želim tebi i tvojoj porodici srećne predstojeće praznike <3

    ReplyDelete
  7. Hy Ana! Wish you Happy Easter for you and your family! Hugs, Cristina

    ReplyDelete
  8. @ Klaudija - više me je zaokupila izrada jaja i gnijezda, nego sama torta - zato je nisam baš ni puno slikala. a što se fondanta tiče, samo prati Calin recept i nema problema, uvijek uspije!
    @ Sandra - a, evo me, nije da me nema, čitam vaše postove i trudim se ugrabiti vremena za koji komentar. ali, daleko je to od onoga što bih ja htjela....
    @ Snežana - da nema djece, najradije bih ove praznike provela najobičnije, ovako "moram" ukrasiti kuću, bojati jaja itd... nije mi to niti toliki problem, koliko razvrstavanje i spremanje pustih pilića, zečića i sl. natrag u kutije poslije :)
    @ Barbara - eh, da mi nema onih pola sata čitanja blogova dnevno (to mi je kao čitanje novina nekad), već bih odavno "pukla". ali, radovi se bliže kraju, družiti ćemo se češće :D
    @ Martina - klasika je klasika :) nema uskršnjeg doručka bez šunke, moji jedva čekaju
    @ Katarina - ovaj Calin fondant je jako ukusan, probaj ga napraviti! a djeca vole šareno, baš kao i ja. ponekad nam kuća izgleda kao veeeliki dječji vrtić, premda smo ga već svi prerasli :)
    @ Cristina - hugs back at you, Criss!

    Ugodni blagdan, cure, vam želim, puno lijepih trenutaka!

    ReplyDelete
  9. Ijaooooo, preslatko!!! Ja sam pravila čokoladnu tortu sa višnjama, figaro štangle i za mog mezimca munchmallow, bez koga ne bih smela da sačekam Uskrs (mislim, jako bi bio razočaran). Sad, recept za tortu sam našla na netu i slika je bila wooow, pa sam se primila, ali izvedna nije baš jednostavna i nadam se da neće biti loša (i pored nekih manjih neuspeha sa gornjom korom koja se raspala :(). Sve to nije ni važno, važno je jedino da su naši najdraži pored nas, da imam vas, moje divne blogo drugarice da se lepo izjadamo, međusobno pohvalimo i podržavamo. Ma, šta čovek više da poželi! Želim vam predivne praznike, da vam se vrati sve dobro što činite i jeste i da budete veseli i zdravi. Srećan Uskrs!! :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. točno tako, Vesna! to je najvažnije od svega!
      sve najljepše ti želim :*

      Delete

Post a Comment

Komentari su više nego dobrodošli! Your comments are very very welcome!