Sretan Uskrs svima! / Happy Easter Everyone!
Dragi prijatelji,
svima želim sretan Uskrs!
Vrlo jednostavna i lagana torta
iliti, kako kaže moj muž,
niti jako slatka, niti masna, ali sočna - taman kako treba biti!
Za biskvit se umute 2 žumanjka sa 125 g šećera, 0,75 dcl vode i 0,75 dcl ulja, prstohvat soli. Kad se smjesa zapjeni, doda se 130 g brašna i malo praška za pecivo i dalje se miksa. Po želji se može dodati ili kakao ili čokolada u prahu, ali ja sam ovaj put dodala čokoladu za kuhanje koju sam prethodno otopila u spomenutoj količini vode. Kad je sve izmiksano, doda se snijeg od 2 bjeljanka koji se u smjesu umuti ručno. Izlije se u kalup za tortu i peče na 175°C.
Kad se biskvit ispeče, ostavi se da se ohladi. U međuvremenu se 18 listića želatine izreže i stavi u posudicu sa hladnom vodom da nabubri. 900 g čvrstog jogurta se izmiksa sa 150 g šećera i 2 vanilij šećera.
Na ohlađeni biskvi se poslažu jagode. Nabubrena želatina se procjedi od vode u kojoj se namakala, stavi u lončić na laganu vatru i miješa se dok se sasvim ne otopi. Tada se ulije u smjesu jogurta i malo izmiksa da se sve dobro poveže. Smjesa se zatim prelije u kalup po jagodama i stavi u hladnjak. Ako želite, možete na vrh staviti i šlag; moj favorit je Meggle.
Za čokoladno gnijezdo je potrebno nožem za čišćenje krumpira guliti čokoladu za kuhanje.
U sredinu aranžirati čokoladna jaja.
Najbolje je servirati je dosta ohlađenu.
Prije serviranja, iskoristiti tračak sunca i slikati je za uspomenu.
Ovaj korak nikako ne odgađati za poslije.
Jer, kad jednom dođe na stol, za sekundu je više neće biti.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nadam se da ste lijepo proveli ovu uskršnju nedjelju.
Veliki pozdrav svima :*
Sretan Uskrs tebi i tvojima..
ReplyDeletebaš fina i jednostavna torta .. lp
Srećan Uskrs Anči !!!
ReplyDeleteTorta je i po mom ukusu da znaš...i to bez probe :))))
hvala, cure, poslat ću vam malo poštom :)
ReplyDeleteBaš ovakvu slatku Uskršnju čestitku volim. Smazala bih je, ne bih trepnula :**
ReplyDeleteSretan Uskrs!
ReplyDeleteSrećan Uskrs! Torta mi izgleda sjajno, a inače sam ljubitelj voćkastih slatkiša, tako da ćemo morati da isprobamo ovaj recept.
ReplyDeletesvima sve najbolje! a što se ove kombinacije tiče, mojima se jako sviđa. može se jesti bez grižnje savjesti :)
ReplyDeleteaaaa jagode i čokolada....sretan Uskrs!! :D
ReplyDeletetakođer! odlična kombinacija :)
DeleteSuper izgleda!
ReplyDeleteHappy belated Easter greetings! Hope you had a great Easter Sunday. Your cakes look great!!
ReplyDeletesuper tortica...sretno u natjecanju :)
ReplyDeleteOdlično izgledaju! Super recept! :)
ReplyDelete