Sretan Uskrs svima! / Happy Easter Everyone!



Dragi prijatelji,
svima želim sretan Uskrs!





Vrlo jednostavna i lagana torta
iliti, kako kaže moj muž, 
niti jako slatka, niti masna, ali sočna - taman kako treba biti!

Za biskvit se umute 2 žumanjka sa 125 g šećera, 0,75 dcl vode i 0,75 dcl ulja, prstohvat soli. Kad se smjesa zapjeni, doda se 130 g brašna i malo praška za pecivo i dalje se miksa. Po želji se može dodati ili kakao ili čokolada u prahu, ali ja sam ovaj put dodala čokoladu za kuhanje koju sam prethodno otopila u spomenutoj količini vode. Kad je sve izmiksano, doda se snijeg od 2 bjeljanka koji se u smjesu umuti ručno. Izlije se u kalup za tortu i peče na 175°C.





Kad se biskvit ispeče, ostavi se da se ohladi. U međuvremenu se 18 listića želatine izreže i stavi u posudicu sa hladnom vodom da nabubri. 900 g čvrstog jogurta se izmiksa sa 150 g šećera i 2 vanilij šećera. 
Na ohlađeni biskvi se poslažu jagode. Nabubrena želatina se procjedi od vode u kojoj se namakala, stavi u lončić na laganu vatru i miješa se dok se sasvim ne otopi. Tada se ulije u smjesu jogurta i malo izmiksa da se sve dobro poveže. Smjesa se zatim prelije u kalup po jagodama i stavi u hladnjak. Ako želite, možete na vrh staviti i šlag; moj favorit je Meggle.





Za čokoladno gnijezdo je potrebno nožem za čišćenje krumpira guliti čokoladu za kuhanje.
U sredinu aranžirati čokoladna jaja.




 Najbolje je servirati je dosta ohlađenu.
Prije serviranja, iskoristiti tračak sunca i slikati je za uspomenu.
Ovaj korak nikako ne odgađati za poslije.
Jer, kad jednom dođe na stol, za sekundu je više neće biti.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Nadam se da ste lijepo proveli ovu uskršnju nedjelju.

 Veliki pozdrav svima  :*


Comments

  1. Sretan Uskrs tebi i tvojima..
    baš fina i jednostavna torta .. lp

    ReplyDelete
  2. Srećan Uskrs Anči !!!
    Torta je i po mom ukusu da znaš...i to bez probe :))))

    ReplyDelete
  3. hvala, cure, poslat ću vam malo poštom :)

    ReplyDelete
  4. Baš ovakvu slatku Uskršnju čestitku volim. Smazala bih je, ne bih trepnula :**

    ReplyDelete
  5. Srećan Uskrs! Torta mi izgleda sjajno, a inače sam ljubitelj voćkastih slatkiša, tako da ćemo morati da isprobamo ovaj recept.

    ReplyDelete
  6. svima sve najbolje! a što se ove kombinacije tiče, mojima se jako sviđa. može se jesti bez grižnje savjesti :)

    ReplyDelete
  7. aaaa jagode i čokolada....sretan Uskrs!! :D

    ReplyDelete
  8. Happy belated Easter greetings! Hope you had a great Easter Sunday. Your cakes look great!!

    ReplyDelete
  9. super tortica...sretno u natjecanju :)

    ReplyDelete
  10. Odlično izgledaju! Super recept! :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Komentari su više nego dobrodošli! Your comments are very very welcome!